Deze pagina aanbevelen:

UNESCO Werelderfgoed in Thüringen

UNESCO-Werelderfgoed: het mooiste wat de mens en de natuur ons hebben nagelaten - en daarvan vindt u er veel in Thüringen!

Wartburg Eisenach

Wartburg Eisenach

Groot, imposant en tot in ieder hoekje en gaatje geschiedenis ademend: dat is de hoog boven de stad Eisenach gelegen UNESCO Werelederfgoed Wartburg. De Wartburg is een van de best behouden middeleeuwse burchten in Duitsland en het kenmerk van Eisenach. Hier leefde de heilige Elisabeth, Martin Luther vertaalde er het Nieuwe Testament en Richard Wagner werd hier met zijn opera 'Tannhäuser' geïnspireerd.

meer
Weimar

Weimar

Weimar ademt werelderfgoed! De culturele hoofdstad van Europa van 1999 beschikt over maar liefst zestien objecten die deel uitmaken van de UNESCO wereldcultuurerfgoedlijst. Een groot aantal ‘objecten’ leidt terug naar het particuliere bezit van Goethe en Schiller: het huis en tuinhuis van Goethe, evenals Schillers woonhuis. Maar objecten: het Wittumspaleis, de hertogin Anna-Amalia-bibliotheek, de stadskerk St. Peter en Paul, het park aan de Ilm met het Romeinse huis, de Orangerie en slotpark Belvedere, slot en park Tiefurt, slot en park Ettersburg en het "Bauhaus" en zijn locaties.

meer
Nationaal park Hainich

Nationaal park Hainich

Ontdek het grootste aaneengesloten loofbosgebied van Duitsland! Ten tijde van de DDR was deze regio militair spergebied, waardoor flora en fauna zich ongestoord konden ontwikkelen. De enorme verscheidenheid aan boomsoorten en de bloementapijten die de bosgrond vooral in het voorjaar bedekken, zijn dan ook indrukwekkend. Een bijzonder hoogtepunt in dit 'oerwoud midden in Duitsland' is het Boomkronenpad. Op naar de top in Nationaal park Hainich en wandel door de boomtoppen van dit beukenbos.

meer

Opmerkingen