Deze pagina aanbevelen:

Unieke kerstsfeer bij burchten en kastelen in Thüringen

In de vele burchten en kastelen van Thüringen kom je tijdens de adventsperiode helemaal in de romantische kerstsfeer. In deze historische ambiance, waan jij je in de middeleeuwen en kom je tot rust tijdens de meestal hectische voorbereidingsperiode voor kerst.  Bezoek een van de vele concerten, optredens en lezingen. Of slenter over een van de sfeervolle en prachtig verlichte kerstmarkten en dompel je onder in de vele kersttradities van Thüringen.

Historische kerstmarkt bij de Wartburg in Eisenach

Historische kerstmarkt bij de Wartburg in Eisenach

Het kasteel de Wartburg in Eisenach is in de weekenden van 28 en 29 november, 5 en 6 december, 12 en 13 december en 19 en 20 december 2015 het decor voor een historische kerstmarkt. Ontdek vergeten ambachten slenterend over de kerstmarkt. Glasblazers, lantaarnbouwers, zeepmakers, steenhouwers, tingieters en handelsreizigers bieden hun producten aan bij de sfeervol verlichte kerstkraampjes. Muzikanten zorgen voor de nodige entertainment en de Wartburg zelf, dat UNESCO-Werelderfgoed is, zorgt voor de romantische achtergrond.

mehr
Kerstmarkt bij Slot Kochberg in Großkochberg

Kerstmarkt bij Slot Kochberg in Großkochberg

05.12.2015, Großkochberg
In het centraal in Thüringen gelegen dorp Großkochberg staat het indrukwekkende Slot Kochberg. Op zaterdag 5 december 2015 wordt hier een traditionele kerstmarkt georganiseerd. Hier kun je op jacht naar stijlvolle kerstgeschenken of proef je traditionele kerstgerechten gemaakt volgens eeuwenoude receptuur. Gedurende de dag worden verschillende concerten, workshops en voorstellingen georganiseerd.

mehr
Kerstmarkt bij de Leuchtenburg

Kerstmarkt bij de Leuchtenburg

In de weekenden van 5, 6 en 12,13 december is het historische kasteel Leuchtenburg nabij het dorp Seitenroda het decor voor een bijzondere kerstmarkt. Op de sfeervol verlichtte binnenplaats van het kasteel zijn verschillende kraampjes en activiteiten aanwezig. Kinderen kunnen hun kerstwensen op porselein schrijven en vanaf een hoge balustrade naar beneden gooien: scherven brengen immers geluk? Ook voor volwassenen biedt de kerstmarkt van Leuchtenburg voor ieder wat wils: van prachtige porseleinen werken tot heerlijke traditionele kerstgerechten en interessante lezingen.

mehr

Kerstmarkt bij Slot Heidecksburg in Rudolstadt

Van 18 tot en met 20 december 2015 vindt in het slot van Heidecksburg in Rudolstadt ieder jaar een prachtige kerstmarkt plaats. Ieder jaar wordt het meest imposante barokke kasteel van Thüringen in het vierde adventsweekend omgetoverd tot een waar sprookje. Op de feestelijk verlichte binnenplaats staan de houten kraampjes met verschillende culinaire specialiteiten, handwerk en dit alles allemaal uit de regio. Verder kun je genieten van verschillende concerten en optredens geschikt voor jong en oud. Een echte aanrader: de tentoonstelling ‘Rococo in miniatuur’ in het museum van het slot!

mehr

Andere kerstmarkten bij burchten en kastelen in Thüringen

Opmerkingen