Deze pagina aanbevelen:

Tips voor een geweldige winterbelevenis in Thüringen

Het Thüringer Woud is de wintersportregio nummer 1 in Thüringen. Het door sneeuw bedekte middelgebergte heeft een ruime keuze in langlaufroutes maar beschikt daarnaast ook over pijlsnelle ski- en rodelpistes. Wil je liever volop genieten van de winterse stilte van Thüringen? Boek dan een tour met husky honden of ga op pad met sneeuwschoenen. Ontspanning vind je ook volop in de verschillende wellnessfaciliteiten waarover Thüringen beschikt. En is het weer een keer spelbreker dan zijn er ook indoormogelijkheden zoals de DKB skisporthal in Oberhof.

Tip 1: Skiroute Rennsteig

Tip 1: Skiroute Rennsteig

De Rennsteig, midden in het Thüringer Woud, is ideaal voor recreatieve sporters zoals langlaufers. Hier zijn routes waar geen einde aan lijkt te komen! Op een routenetwerk van in totaal 1.600 kilometer verbindt de Rennsteig alle langlaufgebieden optimaal met elkaar en daarmee heb je een ruime keuze. Niet voor niks is de Rennsteig de langste langeafstandskiroute in Midden-Europa.

meer
Tip 2: Skiarena Silbersattel

Tip 2: Skiarena Silbersattel

In het plaatsje Steinach, midden in het Thüringer Woud, tussen 590 en 840 meter hoogte ligt Skiarena Silbersattel, het grootste alpine skigebied van Thüringen. Op zeven pistes, voorzien van schijnwerpers en sneeuwkanonnen, komt iedereen aan zijn trekken. Zelfs voor ervaren skiërs: de zwarte piste van Silbersattel heeft namelijk maar liefst een helling van 40%.

meer
Tip 3: Rodelpret op de Kickelhahn

Tip 3: Rodelpret op de Kickelhahn

Net ten noorden van het universiteitsstadje Ilmenau komen rodelfans aan hun trekken. Ooit was de berg van Ilmenau, de Kickelhahn, het bolwerk van de internationale wintersport.

meer
Tip 4: huskybelevenis in het winterse bos

Tip 4: huskybelevenis in het winterse bos

Husky honden houden van de kou, trekken een veelvoud van hun lichaamsgewicht en kunnen zelfs de temperatuur in hun poten tot nul graden laten dalen zodat bij het lopen geen ijsklompen blijven hangen. Met de de sledehonden van de familie Kraft beleef je een onvergetelijke avontuur midden in de sneeuw van het Thüringer Woud.

meer
Tip 5: DKB Skihal in Oberhof – beleef de winter het hele jaar door

Tip 5: DKB Skihal in Oberhof – beleef de winter het hele jaar door

Als de witte winterpracht op zich laat wachten, dan is het toch zonde als je hier niet van kunt genieten. In de DKB Skihal in Oberhof in het Thüringer Woud kun je het hele jaar door wintersporten. Je hebt bijna twee kilometer aan langlaufroutes, meerdere hellingen en bochten en dit alles in een constante temperatuur van 4 graden Celsius. In de biathlonhal kun je met een kleinkaliber en een luchtgeweer trainen. Trainingstijden voor recreatieve en professionele sporters zijn gescheiden van elkaar.

meer
Tip 6: Schaatsplezier zowel binnen als buiten

Tip 6: Schaatsplezier zowel binnen als buiten

In de historische binnenstad van Weimar word je van eind november tot begin januari ondergedompeld in een romantische wintersfeer met standjes om glühwein te drinken en ijsbanen op het Theaterplatz. De Gunda-Niemann-Stirnemann schaatshal in Erfurt, vernoemd naar de bekende schaatster uit Thüringen, is daarnaast een wedstrijd- en trainingshal voor de top van de schaatswereld. In de winter is iedereen welkom en op woensdagen is er zelfs een IJsdisco. Schaf een ThüringenCard (kortingskaart) aan en je hebt gratis toegang.

meer

Opmerkingen