Deze pagina aanbevelen:

Tips voor een probleemloze vakantie

Reistips voor gehandicapten en recreatief aanbod in Thüringen

Hoe is de toegankelijkheid voor gehandicapten in de Dom van Erfurt? Welke hulpmiddelen staan blinden en slechtzienden in de Anna-Amalia-bibliotheek in Weimar tot hun beschikking? Welke steden bieden stadsrondleidingen voor mensen met een handicap aan?

De brochure 'Thüringen – reistips en recreatief aanbod voor gehandicapten' geeft mensen met een handicap meer dan 200 suggesties voor een fijne vakantie in het groene hart van Duitsland. Tips zijn onder meer musea, monumenten en waterparken, maar ook wandelroutes voor gehandicapten.

Bijna alle faciliteiten zijn door de auteurs persoonlijk getest. Het Verkeersbureau van Thüringen heeft de informatie samen met het XENOS-Project 'Adviescentrum voor reizen door mensen met een handicap in Thüringen'  bij de Stichting Gehandicapten district Erfurt en verantwoordelijken voor gehandicapten  in de steden van Thüringen samengesteld.

Lohmühle – een uniek museum

Lohmühle – een uniek museum

Ervaar de wetenswaardigheden over de extractie en zuivering van de Lohe en ontdek in de openlucht een stuk spoorweggeschiedenis. Visvijvers, berenparken, hertenkampen en een restaurant met biertuin nodigen u uit voor probleemloos dagje uit.

meer
Fietsen voor iedereen – de andere fietstocht

Fietsen voor iedereen – de andere fietstocht

Bij deze fietstocht komt u aan entertainment niets tekort. Tot 7 personen kunnen er verschillende fitness fietstochten samen ondernomen worden door Weimar en het Noordelijke deel van het Weimarer land. De tochten zijn ook zeer geschikt voor blinden en slechtzienden.

meer
De tuin van Rennsteig Oberhof – een spannende natuurbelevenis

De tuin van Rennsteig Oberhof – een spannende natuurbelevenis

Natuur beleven. Spelen en leren met elkaar verbinden. Alles is mogelijk in de tuin van de Rennsteig, Oberhof. Probleemloos genieten van de natuur – ook voor gehandicapten. Speciale rondleidingen voor blinde en slechtziende vakantiegangers worden hier aangeboden.

meer

Opmerkingen