Deze pagina aanbevelen:

Thüringer Wald

Wandelparadijs Thüringer Wald

Het Thüringer Wald is een bekend vakantiegebied. Natuurliefhebbers zijn te vinden op ontelbare wandelwegen, allen bijna rondom de Rennsteig. Maar ook fietsers, GPS-schatzoekers en wandelaars genieten van de regio.

En in de winter komen langlaufers en skiërs terecht in de sneeuwrijke bergregio. Ook honden  - en paardensleëen zijn dan onderweg. Spannend wordt het bij de topklasse wintersportcompetities.

Attracties zoals het Miniathür-Park in Ruhla met verkleinde bezienswaardigheden in Thüringen, het dwergenpark in Trusetal of de grootste koe-bel van de wereld in Kleinschmalkalden vergroten de natuurbelevenis.

Natuurpark Thüringer Wald en Rennsteig

Natuurpark Thüringer Wald en Rennsteig

Met een witte 'R' is Duitslands bekendste hoge wandelweg, de Rennsteig herkenbaar. Van Hörschel bij Eisenach naar Blankenstein dichtbij Hof voert de Rennsteig op ongeveer 700 meter hoogte door het natuurpark Thüringer Wald. Wandelaars, Nordic wandelaars, mountainbikers en skiërs houden van deze regio.

meer
Oberhof – bos en sneeuw

Oberhof – bos en sneeuw

Wandelen in het bos, skiën – dat is Oberhof. Een skisporthal zorgt zowel in zomer als in winter voor plezier. Sportcompetities zorgen voor de benodigde spanning.

meer
Eisenach en de Wartburg

Eisenach en de Wartburg

Eisenach en de Wartburg lonken veelvuldig: de heilige Elisabeth leefde hier, Martin Luther heeft hier de Bijbel vertaald en J.S. Bach is hier geboren.

meer
Meiningen – beroemd theater

Meiningen – beroemd theater

Het coulissentheater heeft Meiningen wereldberoemd gemaakt. De unieke residentiestad biedt veel cultuur, een stoomlocomotief- workshop en kasteelmuren.

meer
Pistengaudi in Bikepark Silbersattel

Pistengaudi in Bikepark Silbersattel

De 842 meter hoge Fellberg trakteert in de zomer fietsers op een ritje naar beneden en skiërs in de winter op een mooie ski-afdaling. De Silberstattel-Arena bij Steinach biedt vele pistes.

meer
Klimplezier op de 'Sneeuwkop'

Klimplezier op de 'Sneeuwkop'

Op 1000 meter hoogte, kunt u van een spectaculair uitzicht vanuit de Sneeuwkoptoren genieten. Een wandeling loont. Daarnaast kan er een klimwand beklommen worden.

meer

Opmerkingen