Deze pagina aanbevelen:

Thüringer Vogtland

Het oosten van Thüringen van Schmölln over Greiz, Zeulenroda, en Schleiz tot Lobenstein behoort tot het Vogtland. Iets meer dan een derde van het landschapsgebied strekt zich uit over de deelstaat Thüringen. De rest van het gebied ligt in Saksen, Beieren en Tsjechië. Het Vogtland dateert van de Vogte familie die hier een begrip waren en heersers van het gebied.

Historische gebouwen vertellen op een aansprekende manier de lange geschiedenis van de regio waar zich kunst en cultuur rijkelijk ontwikkeld heeft. De natuur – beboste heuvels en rivieren – nodigen uit tot wandelen en fietsen. Ook voor motorrijders loont het zich om hier de bezienswaardigheden van het Vogtland te ontdekken.

Parel van het Vogtland

Parel van het Vogtland

Zo wordt Greiz genoemd, de schilderachtige door bergen omringde stad die aan de witte Elster ligt. Oude gebouwen en twee kastelen nodigen uit om deze residentiestad te bezoeken.

meer
Onderaards labyrinth en veelzijdige parken

Onderaards labyrinth en veelzijdige parken

De ondergrondse holen zijn de meest ongewone attractie in Gera: het labyrinth diende eerst als koele bieropslag. Vandaag is hier kleinkunst te zien, worden er concerten gegeven en zijn er exposities te bewonderen. Kunstliefhebbers kunnen de collectie bekijken van schilder Otto Dix die in Gera geboren is.

meer
Lagunes en watervallen

Lagunes en watervallen

Baden zoals in Hawaï, dat belooft zwemparadijs Waikiki in Zeulenroda. Een grot met een waterval, een 225 meter lange glijbaan en een sauna paradijs behoren ook tot het centrum.

meer
Sportief wandelen

Sportief wandelen

Op zes - ook op niveau - verschillende stukken kunt u hier Nordic Walking uitproberen. Trainers van het DSV-Nordic-Actief trainingscentrum ondersteunen de Nordic Walkers.

meer
Muzikale regio

Muzikale regio

Concerten in historische kostuums, klassiekers en sterren, kamermuziek – zeer veelzijdig betovert deze Thüringer-Saksische Vogtland Philharmonie.

meer
Plezier voor motorrijders

Plezier voor motorrijders

Het Vogtland is een belevenis voor motorrijders. Heerlijke landschappen met kastelen en burchten zijn er te ontdekken. Voor een rondritbeschrijvingen klikt u hier.

meer

Opmerkingen