Deze pagina aanbevelen:

Saale en Thüringer Leisteengebergte

De Saale heeft heerlijke dalen in het landschap en voedt fantastische stuwmeren. Met de kajaak of raft de natuur ontdekken, langs een afwisselende natuur en trotse kastelen.

Watersporters, duikers en badgasten sturen aan op een bezoek aan het stuwmeer van Hohenwarte en de Bleilochtalsperre. De laatstgenoemde is overigens het grootste stuwmeer van Duitsland.

De prachtige Dornburger kastelen, Slot Burgk en de 'Koningin van het Saaletal', de Leuchtenburg, verhalen over een interessante geschiedenis. De idyllische plaatsjes van de regio  zijn indrukwekkend vanwege hun 'witte goud'  en hun 'blauwe goud'. De mensen leefden hier van porselein en leisteen.

Natuurpark Thüringer Leisteengebergte – Obere Saale

Natuurpark Thüringer Leisteengebergte – Obere Saale

Ontdek natuurpark en Thüringer Leisteengebergte/Obere Saale door een wandeling. Nog steeds wordt hier in de regio het 'blauwe goud' geproduceerd.

meer
Saalfeld – gebouwde geschiedenis

Saalfeld – gebouwde geschiedenis

Zo veel bouwstijlen zijn bewaard gebleven, dat van een 'steenkroniek van Thüringen' gesproken wordt – met patriciërs huizen, kloosters en stadsmuren. Uw bezoek aan Saalfeld moet zeker een bezoek aan de Saalfelder Feengrotten bevatten.

meer
Rudolstadt – cultuur in klein Weimar

Rudolstadt – cultuur in klein Weimar

Schiller, Goethe, Humboldt, Liszt – vele groten der aarde op cultuurgebied toogen eerst naar 'klein Weimar'. Over de prachtige oude stad troont de barokke Heidecksburg.

meer
Bergtreintocht – cabriolet aan een touw

Bergtreintocht – cabriolet aan een touw

De steilste bergtrein (kabelbaan) bromt sinds 1923 in Oberweißbach. In der zomer is het net een cabrio met prachtig open uitzicht naar boven.

meer

Opmerkingen