Deze pagina aanbevelen:

Rhön

Welkom in de Rhön

De Rhön tussen Bad Salzungen en Römhild is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Op vele wateren verheugen vissers zich al op het bereiden van hun vangst. Het Middelgebergte biedt prachtige wandelpaden door beukenbossen en over verschillende hoogtes met orchideëen en andere zeldzame planten. De hoogste berg is de Thüringer Rhön met 814 meter hoge Ellenbogen, die in de zomer plezierreizigers en in de winter skiërs lonkt. Verhalen komen tot leven bij de Duits-Duitse grens, met name bij 'Point Alpha'.

Veelvuldig is weer het Rhönschaap te zien dat de weides begraast en dat ook een typische specialiteit van vrijwel elk Gasthof is. Daarnaast kent de regio verschillende worstsoorten en kleine brouwerijen. De Rhön staat voor genot en ontspanning.

 Rhönschapen, orchideëen en hartige lekkernijen

Rhönschapen, orchideëen en hartige lekkernijen

Zoals op de schilderijen: echte Rhönschapen met zwarte koppen grazen over de weide vlakten, zeldzame orchideëen bloeien en beukenbossen verrassen wandelaars. Het Unesco – natuurreservaat Rhön is een veelzijdig natuurparadijs. Daarnaast zijn er lekkere, regionale specialiteiten in boerderijwinkels en schilderachtige vakwerk-gasthuizen.

meer
Wandelweg Hochrhöner

Wandelweg Hochrhöner

Wonderschone wandelpaden zoals de Hochrhöner of het keltenpad verbinden heerlijke uitzichten, natuurbelevenissen, handwerkkunst en geschiedsverhalen.

meer
Gezonde zout – en waterbaden in Bad Salzungen

Gezonde zout – en waterbaden in Bad Salzungen

De gradaties met heilzame zoutbronnen staat voor de goede reputatie als kuurstad. De kuurfaciliteiten in Bad Salzungen en de Schnepfenburcht zijn pittoresk. De mytische wereld van de Kelten nodigt uit tot ontspanning in een Keltenbad.

meer
De Merker mijn

De Merker mijn

De grootste en ondergrondse concertzaal is slechts een van de vele hoogtepunten in de Merkers mijn. In de 800 meter diepte zijn gigantische kristallenen goudbunkers te zien.

meer
Duits-Duitse verhalen op Point Alpha

Duits-Duitse verhalen op Point Alpha

Het leger van de US en de DDR grens staan in Geisa tientallen jaren in relatie tot elkaar. Het gedenkmonument was het warmste punt in de Koude Oorlog. De geschiedenis van dichtbij.

meer

Opmerkingen