Deze pagina aanbevelen:

Overige evenementen

Wintersportcentrum Oberhof in het Thüringer Woud heeft al vaker grote wintersportevenementen georganiseerd. In januari 2019 vindt wederom een van de IBU Wereldbekerwedstrijden Biatlon in Oberhof plaats. Hiervoor worden  topatleten uit meer dan 30 landen verwacht waarvoor ongetwijfeld vele biathlonfans uit heel Duitsland naar Thüringen zullen afreizen. Het evenement in de DKB Ski Arena belooft een waar spektakel te worden. Met wedstrijden zoals de massastart maar ook de individuele afstanden kun je volop genieten van deze populaire wintersport.

Rond de wereldbekerwedstrijd biatlon wordt een uitgebreid programma aangeboden voor toeschouwers. De traditionele "warming up" begint ongeveer drie uur voor het startschot. En wil je zelf kennis maken met de biathlonsport dan kun je rondleidingen achter de schermen boeken, biatlon schieten of kiezen voor een andere activiteit gerelateerd aan de sport. In het kuurpark kun je bovendien deelnemen aan activiteiten zoals snowtubing of curling. Geschikt voor jong en oud! Rond het stadion zijn vele kraampjes te vinden waar je van traditionele Thüringer specialiteiten kunt genieten en uiteraard souvenirs kunt shoppen.

www.weltcup-oberhof.de

GutsMuths Rennsteigveldloopwedstrijd


Europa's meest iconische en grootste veldloopwedstrijd loopt langs de Rennsteig in Thüringen. Half mei ontmoeten jaarlijks ongeveer 15.000 hardlopers elkaar om een halve marathon, marathon of supermarathon te voltooien (minstens 73,5 km). Voor wie dit te heftig is, kan je ook deelnemen aan volledig verzorgde wandelevenementen. Langs de route liggen groene bossen, diepe valleien, het beroemde Kasteel Wartburg en het UNESCO biosfeerreservaat Vessertal. Voor iedere hardloper staat in ieder geval een Köstritzer bruin biertje klaar!

Meer informatie: www.rennsteiglauf.de.

Thüringer Kasteeldagen

Indrukwekkende bouwwerken, historische theaters, prachtige collecties en bloeiende tuinen - de Thüringer kasteeldagen betoveren ieder jaar tijdens Pinksteren duizenden bezoekers. Tijdens rondleidingen, voordrachten, tentoonstellingen en concerten kun je veel leren over de geschiedenis van de voormalige kasteelbewoners.
Ieder jaar wordt een thema gekozen. In 2018 is dit 'Spannend! Schandalen, intriges en ontrouw'. De kastelen in Altenburg, Arnstadt, Burgk, Dornburg, Erfurt-Molsdorf, Gotha, Greiz, Grosskochberg, Heldburg, Meiningen, Rudolstadt, Schmalkalden, Sondershausen en Weimar doen mee aan de kasteeldagen.

www.schloessertage.de

Zomer vol wandelen in Thüringen

Wandelen met vele mogelijkheden: paden vol geschiedenis, riviergebieden met panoramische uitzichten, ontmoetingen met wilde katten of ijsvogels:Thüringen heeft aantrekkelijke wandelroutes door de hele regio. Tijdens de zomer worden in Thüringen meerdere wandelevenementen georganiseerd onder de noemer 'Thüringer Wandelzomer'.Van half juni tot begin september is er een ruime keuze aan activiteiten en evenementen waaruit de wandelaar kan kiezen.Voor aanbiedingen en evenementen bezoek je de Duitstalige evenementenkalender, toets het zoekwoord 'wandern' in en je ontvangt een lijst van wandelmogelijkheden in Thüringen gedurende de door jou ingegeven periode.

Opmerkingen