Deze pagina aanbevelen:

Musea en tentoonstellingen

Musea en tentoonstellingen in Thüringen

Het museumlandschap in Thüringen is zeer afwisselend en omvangrijk. Snuif in Bad Langensalza tussen duizenden rozen de lucht van de liefde of probeer uw geluk in een schatspel in Altenburg. Luister naar Johann Sebastian Bach in Eisenach en lees over Goethe in Weimar. Voel u groot in de miniatuurwereld van het speelgoedmuseum in Sonneberg of voel u klein temidden van het schilderachtige panorama in Bad Frankenhausen. Iedere stap in de meer dan 200 musea in Thüringen vervoert u met kunst en cultuur. En met de ThüringenCard mag u bijna overal gratis naar binnen.

De musea van Weimar

De musea van Weimar

In Weimar reikt het ene museum naar het andere. In deze klassieke stad leefden veel historische beroemdheden zoals Goethe, Schiller, Liszt, Bach of Gropius. Talrijke tentoonstellingen en musea herinneren vandaag nog aan hun werk en leven in Weimar.

meer
Opgraving Bilzingsleben

Opgraving Bilzingsleben

De stenen trog Bilzingsleben bergt meer dan 400.000 jaar oude overblijfselen en archeologische schatten van prehistorische nederzettingen. Het terrein en de tentoonstelling met glazen brug en glaswaren geven de bezoekers een inkijkje in het leven van onze voorouders.

meer
Duits speelgoedmuseum Sonneberg

Duits speelgoedmuseum Sonneberg

De speelgoedstad Sonneberg, opgericht in 1901, is wereldberoemd vanwege haar speelgoedmuseum. Ratelende stoommachines, rijdende treinen en oude poppenhuizen doen niet alleen het kinderhart sneller slaan.

meer
De schat van Erfurt

De schat van Erfurt

Na zeer succesvolle exposities in Parijs, New York en Londen, is de buitengewone pond te zien in de oude synagoge van Erfurt. De schat van Erfurt is veruit de grootste vondst in zijn soort. Het gaat hier om een zilveren plaat, ringen, brochures, riemen en kostuums uit de jaren 1300 – 1400.

meer

Opmerkingen

ThüringenCard

ThüringenCard

Vrije tijd, vrij entree.

Bezoek meer dan 200 bezienswaardigheden en attracties voor niets! meer