Deze pagina aanbevelen:

Kyffhäuser

De geschiedenis van Kyffhäuser

De bizarre steenstructuren in de enorme Barbarossaholen zijn indrukwekkend, de daartoe behorende sage is legendarisch. Heel Kyffhäuser ademt historie en getuignissen. Het Kyffhäuser monument met Kaiser Wilhelm I te paard is van ver al zichtbaar.

In Bad Frankenhausen staat de scheefste kerktoren van de wereld en het Panorama Museum laat het mooiste panorama zien. De boerenoorlog is even indrukwekkend als omstreden. Recentere geschiedenis, zoals de mijnbouw, laten de bezoekers de mijnbouwwerken in Sondershausen ervaren.

Als natuurpark trekt de Kyffhäuserregio wandelaars en fietsers aan. Spectaculair wordt het in de herfst, als duizenden reigers op weg naar het zuiden hier rusten. Het stuwmeer Kelbra is de belangrijkste vogellandplaats in Thüringen.

Keizers te paard

Keizers te paard

Erg indrukwekkend is het keizerlijk embleem van het Kyffhäusergebergte. 247 treden voeren naar boven naar de koepel. Van daar is het mogelijk de Brocken te zien. De Brocken is de grootste berg met 1141 meter in Noord-Duitsland.

meer
Panorama museum

Panorama museum

De bezoeker voelt zich klein, omringd door de monumentale schilderijen van Werner Tübkes. De geschiedenis rondom de boerenoorlog op 123 meter groot scherm. Uniek!

meer
Oermens vondsten

Oermens vondsten

Bilzingsleben, het zuidelijkste puntje van het Kyffhäuser Park bezit een archeologische sensatie: een menselijke nederzetting van meer dan 350.000 jaar oud.

meer
Zoute oase

Zoute oase

Het Kyffhäuser Spa is het nieuwe wellness centrum in Bad Frankenhausen en voorziet in een zoutwater zwembad, sauna en prachtige bezienswaardigheden in de omgeving.

meer
Schever dan Pisa

Schever dan Pisa

De scheve Oberkerktoren valt op, want deze staat schever dan de toren van Pisa. Duizendjaar oude muren en geschiedenis zijn te bewonderen in deze oude stad.

meer
Spel en plezier

Spel en plezier

Europa's hoogste vakwerktoren, een grote speelplaats, kinderboerderij, wildpark, vakantiewoningen en het Jachtslot trekken bezoekers.

meer
Te voet naar historische gebouwen

Te voet naar historische gebouwen

Wandelaars kunnen de bezienswaardigheden in het Kyffhäusergebergte tijdens heerlijke wandeltochten ereiken. In verschillende etappen is de verbinding te maken met de Barbarossaweg die bijvoorbeeld via de Köningspfalz Tilleda naar het Kyffhäuser monument voert. Tot een van de mooiste routes in het natuurpark behoort de Kyffhäuserweg. Als service worden ook wandelbussen aangeboden en zijn er GPS-coördinaten beschikbaar.

meer

Opmerkingen