Deze pagina aanbevelen:

Klinkt als Thüringen

Tourend door Thüringen is muziek op iedere straathoek. Johann Sebastian Bach is geboren in Eisenach, Johann Pachelbel schreef zijn beroemde canon in D-majeur in Gotha, Fransz Liszt leefde in Weimar en vormde tientallen jaren het muzikale landschap en Richard Wagner vond de inspiratie voor zijn 'Tannhäuser’ opera op kasteel Wartburg. Musea vol muziekgeschiedenis wachten op jouw bezoek, net zoals concerten in historische omgevingen of de prachtige natuur van Thüringen. Je kunt instrumentbouwers aan het werk zien, op straat dansen tijdens populaire festivals of genieten van de onconventionele kanten van een jonge muziekscene.

Een virtueel bezoek aan het hemelse kasteel van Bach

Het is dé plek waar elke Bach-fan over droomt: de verlopen kapel in Weimar; het zogenaamde hemelse kasteel.

De ongewone architectuur van de kapel maakte een bijzonder akoestiek mogelijk. Johann Sebastian Bach schreef zijn Weimar-Cantates speciaal voor deze plek.

Het hemelse kasteel is niet langer meer een droom, maar wordt werkelijkheid. Dankzij de samenwerking van verschillende experts is de Himmelsburg

een virtuele ervaring geworden. De kapel is te ontdekken op verschillende festivallocaties, uiteraard begeleid door Bach zijn muziek.

> Dompel jezelf nu onder in de virtual reality-ervaring! <