Deze pagina aanbevelen:

Kersttradities in Thüringen

Eén van de bekendste tradities in Thüringen is het versieren van de kerstboom met kleurrijke glazen ballen. De oorsprong van deze kerstballen is terug te vinden bij de glasblazers in het Thüringen Woud. Vandaag de dag zijn de kerstballen op alle kerstmarkten in Thüringen rijkelijk aanwezig. En wist je dat het bekende kerstlied “Oh Dennenboom” oorspronkelijk is geschreven door een componist uit Thüringen? En vergeet tijdens een bezoek aan Thüringen zeker niet om een van de traditionele kerststollen te kopen; in het dorp Suhl ook wel “Chrisamel” genoemd en in Erfurt “Schittchen”.

Kerststollen uit Thüringen

Kerststollen uit Thüringen

Oorspronkelijk zijn de stollen in Thüringen ontstaan als gebak in de vastentijd. Maar in de loop van de jaren is de kerststol in Thüringen uitgegroeid tot een echte kerstspecialiteit. Het brood met een ruime hoeveelheid aan rozijnen mag dan ook niet ontbreken bij de koffie tijdens de feestdagen.

mehr
De Mettenschicht – feest in de mijnbouw

De Mettenschicht – feest in de mijnbouw

19 december 2015, Bezoekerscentrum Finstertal
De Mettenschicht is een oud mijnwerkersgebruik en staat voor het feest dat wordt gevierd vlak voor Kerst door alle medewerkers van de mijnbouw, die met elkaar toch één grote familie waren.

mehr
Bijzondere cadeau- en geschenkideeën uit Thüringen

Bijzondere cadeau- en geschenkideeën uit Thüringen

Thüringen kent vele traditionele (kerst)geschenken. Denk eens aan sierlijke chocoladebonbons, prachtig versierd porselein of ambachtelijk geblazen glaswerk. De mogelijkheden voor bijzondere kerstcadeaus in Thüringen zijn eindeloos. Doe hier inspiratie op!

mehr

Opmerkingen