Deze pagina aanbevelen:

Johann Sebastian Bach

Een muzikaal leven

Johann Sebastian Bach werd op 21 maart 1685 geboren in Eisenach. De bekende spruit van de muzikale Bach familie bleef Thüringen voor 32 jaar trouw. Na zijn muzikale studie in Ohrdruf werkte hij als organist in Arnstadt en Mühlhausen. In Weimar bracht hij het tot kapelmeester. In deze tijd schreef hij een groot deel van zijn orgelwerken.

De ver na zijn dood bekend gewoden componist herdenkt men in Thüringen met de jaarlijks in maart/april gehouden Bachweken – een waar muzikaal hoogtepunt in de oorspronkelijke Bach steden.

De sporen van Bach in Thüringen

De sporen van Bach in Thüringen

Verdiept u zich in het leven van deze intellectuelen, in hun jonge jaren ook wel als opstandige, eigenzinnige en vol capriolen bestempelde muzikanten, door een museumbezoek. Of beleef puur muzikaal genot door een concertrondleiding mee te maken in de steden waar Bachs werken naliet.

meer
Bachfestivals in Thüringen

Bachfestivals in Thüringen

Ontdekt u J.S. Bachs rijke leven door een bezoek aan Thüringen! Concerten en festivals nodigen uit de werken te bewonderen die hij naliet in de steden Arnstadt, Eisenach, Erfurt, Mühlhausen, Ohrdruf en Weimar.

meer
Bach-Goethe wandelroute: muziek ontmoet dichtkunst

Bach-Goethe wandelroute: muziek ontmoet dichtkunst

Van Arnstadt naar Ilmenau voert de 24 km lange wandelroute 'van Bach tot Goethe'. Bezoekt u de werken in de steden van beide persoonlijkheden en geniet meteen van de unieke uitzichten.

meer
Het welzijn van onze gasten zit in ons hart

Het welzijn van onze gasten zit in ons hart

Op dit punt vragen wij u kort om uw mening te geven over het cultureel toeristisch aanbod in Thüringen. Op basis van uw ervaringen en meningen kunnen betekenisvolle maatstaven voor de zekerheid en verhoging van de kwaliteit van het toeristisch aanbod in de praktijk worden omgezet. De deelname aan de vragenlijst duurt slechts 5 minuten. Veel dank!

meer

Opmerkingen

Johann Sebastian Bach

J.S. Bach – een levensreis

J.S. Bach – een levensreis

Informatie over Johann Sebastian Bachs levensloop in Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt alsook tips voor rondleidingen, musea en concertvoorstellingen www.bach-lebensreise.de