Deze pagina aanbevelen:

Indoor speelparadijzen

Boogschieten, trampolines, glijden, klimmen, springkussens: hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven! En er is ook gedacht aan de allerkleinsten. Schommels, wippen, ruimtes om te kruipen en natuurlijk aankleedkussens om eenvoudig luiers te verwisselen. Slecht weer? De indoor speelparadijzen van Thüringen zijn het hele jaar door open en staan garant voor veel speelplezier. 

 

Kinderspeelfabriek in Saalfeld

De kinderspeelfabriek in Saalfeld, ten zuiden van Weimar, is een overdekte binnenspeeltuin van ongeveer 700 m² en biedt, ongeacht het weer, ontelbare speel- en klimmogelijkheden voor alle leeftijden. Glijden, ravotten, klimmen, springen, schieten met de ballenkanonnen voor ieder kind, groot of klein is hier veel te beleven. Van het mega labyrint, dubbele golfglijbanen, trampolines, ballenkanonnen, een klimmuur en nog veel meer. Voor de allerkleinsten is er een aparte speelruimte met een ballenbad en gigantische bouwstenen. Tijd om uit te rusten of als ouder je kinderen in de gaten houden? Er zijn voldoende zitplaatsen en de mogelijkheid om te eten en drinken in het restaurant. Er is ook een vestiging in Schmalkalden, ten zuiden van de stad Eisenach.

Kinderspielfabrik, Kulmbacher Str. 20, 07318 Saalfeld. www.kinderspielfabrik.net

Kinderland & Indoor Minigolf Schorn Ilmenau

Dit indoor speelparadijs in Ilmenau, ten zuiden op 45 minuten rijden van de provinciehoofdstad Erfurt, heeft een royale oppervlakte van 3.000 m². Veel verschillende speeltoestellen voor alle leeftijden dus urenlang speelplezier is gegarandeerd! Van een draaimolen, meerdere ballenbaden, trampolines, glijbanen, rodelbanen tot de mogelijkheid om te bungeejumpen of een klimparcours te volgen. Doe je het liever iets rustiger aan? Probeer dan de 18-holes minigolfbaan of geniet van een hapje of drankje in het restaurant met daarbij een panoramisch uitzicht op Ilmenau.

Kinderland Ilmenau, Am Vogelherd 10, 98693 Ilmenau. kinderland-ilmenau.de

MAXXI S in Emleben dichtbij Gotha

Het familie- en speelparadijs MAXXI’S in Emleben, op een kwartier rijden ten zuiden van Gotha, biedt urenlang speelplezier. Op meer dan 2000 vierkante meter vind je in deze indoor speeltuin van alles om te ontdekken, klimmen, springen en glijden. Zoals springkussens, glijbanen, een trampoline en een klimhut maar ook een gedeelte voor kleinere kinderen met een avonturenspeeltoren, speelhuisjes en kleine schommels. Verder heeft MAXXI’s ook een groot voetbalveld, een Wabbelberg die op- en neerwaartse bewegingen maakt en een kartbaan die veel vaardigheidstraining vereist. De faciliteiten van deze indoor speeltuin zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. 

MAXXIS, Pfauseeallee 8-10, 99869 Emleben. www.maxxis-paradies.de

Kids Club Indoor Planet in Oberhof

Ultiem speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Op een oppervlakte van 1200 vierkante meter kunnen kinderen zich uitleven op verschillende springkussens, een avontuurlijk klauterlabyrint, een kartbaan, een kruipgedeelte voor de allerkleinsten, een trampoline van 70 vierkante meter en een multifunctioneel veld voor voetbal-, basketbal- en hockeywedstrijden.

KIDDS CLUB im TREFF HOTEL Panorama Oberhof, Theodor Neubauer-Str. 29, 98559 Oberhof. Panorama Hotel Oberhof

Rumpelburg in Bad Langensalza

Midden in de historische binnenstad van Bad Langensalza bevindt zich een schat voor kinderen. Jongere en oudere bezoekers komen naar de avonturenwereld van Rumpelburg om terug te gaan in de tijd en om te dromen en de fantasie de vrije loop te laten gaan. Beleef dit avontuur! Speeltoestellen van hout, met trappen, klimrekken, torens en bruggen. En als het weer slecht wordt, dan kun je naar binnen in het overdekte, groene buitengedeelte waar je in een kinderstad verschillende rollen kunt aannemen, van horlogemaker tot bakker, dokter of casino eigenaar.

Rumpelburg, Sperlingsgasse 4, 99947 Bad Langensalza. www.kindererlebniswelt-rumpelburg.de

Gaudipark - Kinderland Jena

In Gaudipark Kinderland Jena verveelt niemand zich! De Wabbelberg blijft maar wiebelen maar juist dat zorgt voor veel plezier. Het grote klim- en klauterlabyrint met daaronder een spannende draaiende toern. Glijden, springen in het ballenbad of klimmen en nieuwe routes ontdekken. Goed gezekerd kun je ook bij een klimwand omhoog klimmen. Nu alleen nog de reusachtige springkussenwalvis veroveren! Voor de allerkleinsten is er een softplay gedeelte waar ze veilig kunnen ravotten en spelen. De indoor speeltuin beschikt ook over een bistro voor drankjes en snacks.

Gaudipark - Kinderland Jena, Löbstedter Str. 50, 07749 Jena. www.kinderland-jena.de

Opmerkingen