Deze pagina aanbevelen:

Harz

De Südharz in Thüringen

De Harz met de legendarische Brocken (hoogste berg van Noord-Duitsland) laat zich vanuit de deelstaat Thüringen heel goed ontdekken. Vanuit Nordhausen en Ilfeld rijdt de historische Harzer smalspoortrein, de puffende locomotief naar Wernigerode, naar Brocken en naar Quedlinburg.

Tijdens het wandelen en fietsen kunt u genieten van dichte bossen, ongewoon gipskarstlandschappen en prachtige uitzichten. Attracties zoals de tabaksfabrieken, Middeleeuwse stadsvestingen en voormalige mijnen getuigen van oude verhalen. Ongebruikelijk is de 'Heimkehle', een onderaardse grot op de landsgrens tussen Thüringen en Saksen-Anhalt.

Piepende rit

Piepende rit

De Harzer smalspoorbaan is legendarisch. Van Nordhausen en Ilfeld rijdt deze naar Wernigerode. Verdere sporen voeren naar Brocken en Quedlinburg.

meer
Kunst en sigaren

Kunst en sigaren

Het museum in Nordhausen laat werken zien van Immendorf, Feininger en Mattheuer. Historisch interessant is het ambachtelijke maken van sigaren.

meer
De historie van de schnapps

De historie van de schnapps

Echte Nordhäuser is bekend. Hoe de likeur geproduceerd wordt, laat de monumentale distilleerderij zien.

meer
Verfrissing in het bos

Verfrissing in het bos

Omringd door bergen en bossen verfrissen mensen zich al meer dan 80 jaar in het Ilfelder bosbad. De oase biedt pure rust en ontspanning.

meer
Rondom het gebergte

Rondom het gebergte

Fietsers kunnen de Harz op de Harzrondweg en de delen op de Südharzroute ontdekken. Vele zijwegen zijn uitermate geschikt voor gezinnen en families.

meer

Opmerkingen