Deze pagina aanbevelen:

Hainich

Hartje UNESCO Werelderfgoed Hainich

Het UNESCO Werelderfgoed Hainich piekt met haar natuur. In Thüringen zijn er een paar Nationale Parken waar de wilde kat nog leeft en een deel van die parken wordt bewust een oerwoud gelaten. Belevingspaden zoals het Boomkronenpad brengt de natuur heel dichtbij.

Steden als Mühlhausen en Bad Langensalza bieden geschiedenssporen. Daarnaast heel veel natuur, zoals in kuurstad Bad Langensalza. Ontelbare parken en tuinen nodigen hier uit tot wandelingen en genieten. Diegenen die liever actie willen, kunnen met een Segway door de straten van Mühlhausen rollen.

Kleurrijk oerwoud

Kleurrijk oerwoud

In de herfst kleurt het bos zoals de bekende 'Indian Summer' in vele kleuren. Hainich is een echt loofbos. Geliefd zijn de foto- en plantenrondleidingen.

meer
Door de top

Door de top

Goed een halve kilometer lang is het pad door de boomtoppen van de Hainich. Hier kunt u zich te buiten gaan aan klimnetten, genieten van beeldhouwwerken en uitkijken over het bos vanuit de uitzichtstoren.

meer
Rozen, bomen en badplezier

Rozen, bomen en badplezier

De kuurstad Bad Langensalza verwent alle natuurliefhebbers. In de Japanse Tuin worden theeceremonies gegeven en jaarlijks wordt er een kersenbloesemfestival gehouden. In de rozentuin bloeien 450 soorten liefdesbloemen. Daarnaast zijn er 130 boomsoorten uit alle hoeken van de wereld te vinden in het Arboretum de 700 jaar oude kloostertuin.

meer
De stad Müntzer

De stad Müntzer

De reformator Thomas Müntzer predikte hier en J.S. Bach was organist. Bezienswaardig zijn de middeleeuwse militaire uitrustingen en het boerenoorlogsmuseum.

meer
Het midden van Duitsland

Het midden van Duitsland

Laat u zich fotograferen op het geografisch middelpunt van Duitsland. Jaarlijks is het hier groot feest. Bovendien is er een Germaanse nederzetting te zien.

meer
Speelschuur

Speelschuur

Ongeacht het weer, kunnen kinderen hier in de speelschuur van Weberstedt klimmen, glijden, schommelen. En in het bostheater kunnen creatievelingen zich uitleven. Ook zijn er dieren te bewonderen.

meer

Opmerkingen