Deze pagina aanbevelen:

Eichsfeld

Idyllisch Eichsfeld

Heerlijke wandelpaden, schilderachtige dorpjes, traditionele volksfeesten en barokke kapellen – Eichsfeld is Thüringen maar toch heel anders.

Het Ohmgebergte, de loop van de Werra en Unstrut bieden prachtige fotomomenten. In plaats van de gegrilde worst is het hier genieten van Eichsfelder Feldgieker en Stracke. En op de dorpsfeesten vervoert de machtige zure roomcake de meeste bezoekers.

1111 jaar Eichsfeld hebben de mensen in het Noordwesten van Thüringen in 2008 met trots gevierd. Deze traditie typeert het gebied. De meeste Eichsfelder zijn katholiek en hebben in de DDR tijd geleefd. Ook de voormalige grens die Eichsfeld doorkruist laat nog getuignissen uit die tijd zien. 

Kruisbeelden langs de paden en wegen op de toppen getuigen van een sterk geloof. Tienduizenden bezoekers komen naar de indrukwekkende processie die op Palmzondag in kuurstad Heiligenstadt plaatsvindt of op Hemelvaart naar de mannenbedevaartstocht bij Klüschen Hagis. Sfeervol ook zijn de vele carnavalsfeesten. In Eichfeld valt veel te ontdekken...

Natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werratal

Natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werratal

Bootvaren op de Werra, fietstochten, treinritten en wandeltips in het natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werratal, een genot. Wonderschone landschappen met zeldzame planten en dieren nodigen uit. Juist in het Duits-Duitse grensgebied heeft de natuur zich onaangetast kunnen ontwikkelen.

meer
Kuurstad Heiligenstadt – hoofdstad van de regio

Kuurstad Heiligenstadt – hoofdstad van de regio

Sporen van Theodor Sorm, chique huizen en feesten zoals Carnaval maken van Heiligenstadt niet alleen een kuurstad met Wellness- en gezondheidsmogelijkheden. Ontspan in het vitaalpark Eichsfeld-Thermen.

meer
Leinefelde-Worbis – de poort van Eichsfeld

Leinefelde-Worbis – de poort van Eichsfeld

Deze dubbele gemeente is de 'toegangspoort tot Eichsfeld'. Glorieus is het barokke altaar van de 'Oude Kerk', oud-Duitse vakwerkhuizen en uitstapjes in het Ohmgebergte.

meer
Beren van dichtbij

Beren van dichtbij

In het alternatieve berenpark Worbis leven gemartelde circusdieren weer in de vrije natuur. Met wolfen dwalen zij weer in een groot bosgebied. Pure beleving!

meer
Lindewerra  - ambachtsdorp

Lindewerra - ambachtsdorp

Echt ambachtelijk handwerk dat al voor generaties wordt beoefend, wandelstokken. Het dorp ligt aan de grens bij Hessen am Hufeisenlauf bij de Werra.

meer

Opmerkingen