Deze pagina aanbevelen:

De mooiste kerstmarkten in Thüringen

Laat je betoveren door de unieke kerstmarkten in Thüringen. Geniet van feestelijk versierde kerstbomen, kerststallen met houtgesneden, levensgrote figuren, nostalgische draaimolens en bijzondere demonstraties van kunstglasblazers. Loop langs de liefdevol gedecoreerde kraampjes met een ruime keuze in alles dat met kerst te maken heeft. Bijvoorbeeld vele mooie cadeaus om je familie en vrienden mee te verrassen! Met een glaasje glühwein in de hand en een stukje kerststol is het volop genieten van de ultieme kerstsfeer.

Houd er rekening mee dat er vanwege de huidige pandemie wijzigingen in het programma kunnen zijn.

In het sprookjesachtige decor van de oude stad, tussen Dom en Krämerbrücke, betovert de Erfurter Kerstmarkt jaarlijks vele bezoekers.

Uniek in Thüringen: ervaar de charme en bijzondere sfeer van de kerstmarkten bij kastelen en burchten, die je terugbrengen naar vervlogen tijden.

Ervaar de bijzondere sfeer van de historische kerstmarkt bij Kasteel Wartburg en maak de ervaring compleet
door een avondconcert in de Feestzaal van de Wartburg te bezoeken.

Tijdens de kerstperiode in Weimar is de ijsbaan bij het Goethe-Schiller Monument een geliefde plek om samen te komen. Groot en klein schaatsen hier op muziek en met lichteffecten in de rondte.
 

Kerstdecoraties, engelen of speelgoed: de kunstwerken van houtsnijders laten niet alleen kinderogen stralen.

Kerstmarkt in Erfurt

24 november – 22 december 2020
De middeleeuwse binnenstad van Erfurt, rond het domplein, is het ideale decor om in de kerststemming te komen. Naast traditioneel handwerk en culinaire specialiteiten uit Thüringen vind je bovendien een 12 meter hoge originele kerstpiramide uit het Ertsgebergte.
www.weihnachtsmarkt.erfurt.de

De kerstmarkt in Erfurt wordt tot de mooiste van Duitsland gerekend en is de grootste in Thüringen. Meer dan 200 kraampjes, draaimolens voor jong en oud, een sprookjesbos, een biologische bakkerij, een kersttentoonstelling “Bloemen in de kersttijd” en speciale kerstconcerten maken een bezoek aan deze kerstmarkt tot een unieke belevenis. Op dinsdag 24 november wordt de kerstmarkt om 17:00 uur officieel geopend door het Erfurt Theater met een speciaal optreden op de traptreden voor de imposante kathedraal van Erfurt.

Kerst in Weimar

24 november 200 - 5 januari 2021
Weimar barst van de tradities: de eerste openbare kerstboom in Duitsland stond hier voor het huis van Johannes Falk, een bekende componist van Duitse kerstliederen. Dagelijks laat de raadhuistoren in de adventsperiode een kerstlied van deze componist horen.
www.weimar-weihnachtsmarkt.de

Kerstmarkt bij de Leuchtenburg

In de weekenden van 5, 6 en 12, 13 december 2020 is het historische kasteel Leuchtenburg nabij het dorp Seitenroda het decor voor een bijzondere kerstmarkt. Op de sfeervol verlichtte binnenplaats van het kasteel zijn verschillende kraampjes en activiteiten aanwezig. Kinderen kunnen hun kerstwensen op porselein schrijven en vanaf een hoge balustrade naar beneden gooien: scherven brengen immers geluk? Ook voor volwassenen biedt de kerstmarkt van Leuchtenburg voor ieder wat wils: van prachtige porseleinen werken tot heerlijke traditionele kerstgerechten en interessante lezingen.

Kerstmarkt bij Slot Heidecksburg in Rudolstadt

In de weekend van 18 naar 20 december 2020 vindt in Slot Heidecksburg in Rudolstadt een prachtige kerstmarkt plaats. Ieder jaar wordt het meest imposante barokke kasteel van Thüringen in het vierde adventsweekend omgetoverd tot een waar sprookje. Op de feestelijk verlichte binnenplaats staan de houten kraampjes met verschillende culinaire specialiteiten, handwerk en dit alles allemaal uit de regio.  Verder kun je genieten van verschillende concerten en optredens geschikt voor jong en oud. Een echte aanrader: de tentoonstelling ‘Rococo in miniatuur’ in het museum van het slot!

Opmerkingen