Deze pagina aanbevelen:

DDR-geschiedenis met en zonder knipoog

Automobielmuseum Eisenach

Op het terrein van de voormalige autofabriek Eisenach is in 2005 het museum ‘automobile welt eisenach’ geopend. Sindsdien wordt in twaalf themagebieden meer dan 110 jaar automobielindustrie in Eisenach behandeld. Er zijn talloze oldtimers en prototypen te zien.

Trabantparadijs in nationaal park Hainich

Bewonder in Weberstedt de meest uiteenlopende ontwerpen van het cultvoertuig van de DDR: van brandweerwagen, pausmobiel, politieauto, sleepwagen tot een roze cabrio. Bezoekers kunnen zelfs achter het stuur gaan zitten van deze auto met tweetaktmotor!

Museumbarak ‘Olle DDR’, Apolda

Van rode anjers tot vlaggen, bankbiljetten, portretten van Honecker en compleet ingerichte woonruimten en kantoren – alles wat met de DDR te maken heeft, is er te zien.

Maak kennis met het alledaagse leven in de Duitse Democratische Republiek.

Ontdek de Kanonenbahn per lorrie

In het natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werratal slingert een van de meest indrukwekkende spoorlijnen van Duitsland door de bergen en dalen - de Kanonenbahn. De rails kunnen over een lengte van bijna 9 km worden gebruikt voor toeristische doeleinden. Met makkelijk bestuurbare lorries kunnen bezoekers deze historische spoorlijn verkennen.

Opmerkingen