Deze pagina aanbevelen:

Culinair Thüringen

Rijkelijk gedekte tafels, traditionele recepten en nieuwe creaties wachten op uw bezoek. Het bier van Thüringen is het oudste van Duitsland, het witbier vond zijn oorspong al in dit gebied. Onze echte smaak garanderen wij met een lange rijpperiode, 'home made' en natuurlijke ingrediënten.

Probeer ook de Schmöllner Mutzbraten met gestoomde knoedels of 'Hütes' zoals ze in Meiningen heten. In Heichelheim verraadt het Knoedelmuseum van Thüringen allerlei anekdotes en oude verhalen rondom de smaak van de lekker balletjes.

Meer informatie over de specialiteiten van Thüringen

Lekker dineren – geselecteerde restaurants

Lekker dineren – geselecteerde restaurants

Thüringen is 'lekker' ook in de gastronomie. Hier vindt u een van www.restaurant-ranglisten.de samengestelde lijst met de beste restaurants.

meer

Recept Schmöllner Mutzbraten boven berken grill

  • 1,5 kg varkensnek
  • Zout, peper, marjolein
  • 2 plakjes varkensreuzel (voor het invetten van de grill)

Het vlees in vuistgrote stukken snijden met zout, peper en marjolein insmeren. De vleesstukken dicht bij elkaar aan een spies steken en langzaam in 2, 2 ½ uur boven een berken houtskoolgrill roosteren.  Om het half uur de spies op de grill diagonaal omdraaien zodat alle kanten gelijkmatig braden. Gedurende het grillen drupt het vet uit het vlees in een pan, waardoor de worst mager wordt. Klassiek met zuurkool, mosterd en fris zwartbrood met Mutzbraten.

Opmerkingen

Culinair Thüringen

De uienmarkt van Weimar

In het tweede weekend van oktober draait in Weimar alles om uien. Lekker in de keuken, in de soep, in de beroemde vlecht of in een gerecht. meer