Deze pagina aanbevelen:

Concerten, festivals en openlucht spektakels

Wanneer is de beste tijd voor muziekliefhebbers om naar Thüringen te reizen? Nou, wanneer je maar kunt luisteren naar muziek in Thüringen. En dit kan het beste het hele jaar door tijdens een van de festivals. Hier is een korte selectie:

Thüringen Bach Festival
Ieder jaar drie weken lang in de lente rondom Bach's geboortedag. Concerten zijn in heel Thüringen en op vele authentieke, historische plekken. Bach concerten vind je hoe dan ook het gehele jaar in Thüringen thueringer-bachwochen.de

Liszt Biennale
Een feest voor de oren en ogen op historische locaties in heel Thüringen. Iedere twee jaar gehouden in juni waarbij het erfgoed van Franz Liszt wordt gevierd.

Sondershausen Paleis Festival
Het residentiële paleis van de Prinses van Reuss in Sondershausen is de pittoreske locatie voor een populair openlucht muziekfestival in juni en juli.  Er zijn musicals zoals ‘Anatevka’ of ‘Jesus Christ Superstar’ of opera zoals ‘The Barber of Seville’ en ‘Carmen’.

De MDR Music Summer
Een groot muzikaal evenement in heel Midden-Duitsland en georganiseerd door de MDR, de tv-omroep in Midden-Duitsland. Hoogtepunten in Thüringen zijn regelmatige concerten in het Wartburg kasteel, de Bachkerk in Arnstadt, de door UNESCO beschermde Herderkerk in Weimar of de spectaculaire openluchtlocatie van het Tambach-Dietharz waterreservoir .

Ekhof Festival
Van juni tot augustus in het Ekhof theater in het Friedenstein paleis in Gotha. Wat er speciaal aan is - het theater is uit de late jaren 1600 waarbij alles uit die tijd bewaard is gebleven, inclusief de fantastische podiummachines. Een ware historische ervaring!

Kathedraal Trappen Festival
Een behoorlijk spektakel tegen de dramatische achtergrond van de St. Maria kathedraal met de Severikerk in de oude binnenstad van Erfurt. Het muziekfestival in augustus presenteert opera of musical op een enorm openluchtpodium met 70 treden die omhoog leiden naar de kathedraalheuvel.

ACHAVA
Een spannende mix van verschillende evenementen, waaronder concerten en ballet. Het festival in Erfurt wordt gehouden in september en richt zich op de verwevenheid van de Joodse cultuur met Europese culturen. Muziek varieert van klassiek via folklore tot modern.

Opmerkingen