Deze pagina aanbevelen:

Campings aan het stuwmeer van Saale

De twee grote stuwmeren aan de Saale Hohenwarte en Bleiloch worden ook wel liefkozend de 'Thüringer Zee' genoemd. De 'Zee van Thüringen' maakt indruk met haar symbiose van water en woud en nodigt uit tot actieve recreatie. 

Direct aan de oever van het stuwmeer bevindt zich een ruime keuze aan kampeerplaatsen. De 5-sterrenplaats Neumannshof verwacht het hele jaar door gasten. Kampeerplaats Linkenmühle en kampeerplaats Saalburg-Kloster bieden drie sterren. Kampeerplaats Portenschmiede heeft twee sterren.

De kampeerplaatsen aan het stuwmeer van Saale bemiddelen in bootverhuur en andere watersportbenodigdheden. In Saalburg is het mogelijk een boot te huren en zo traditioneel het stuwmeer te ontdekken. Toch is niet alleen watersport aan het Saale stuwmeer in Thüringen mogelijk. 

Ook aan de Saale fietswegen doorkruisen de 'Zee van Thüringen'. Een tip voor wandelaars is de 75 km lange rondwandelweg om de Hohenwarte.

Wie het rustiger aan wil doen, kan een Hohenwarte boottocht ondernemen  of met een Saale boottocht vanaf Saalburg het Bleichloch stuwmeer bevaren. Altijd een bezoek waar is het waterkrachtmuseum in Ziegenrück. Een bijzonder mooie blik over de 'Thüringer Zee' heeft u vanuit het kasteel Burgkraus.

Opmerkingen