Deze pagina aanbevelen:

Campings

Campings in Thüringen

Circa  60 kampeerplaatsen en camperplaatsen wachten in Thüringen van dichtbij en veraf de komst van hun gasten af. Of het nu gaat om een 5-sterren plaats of een kleine kampeerplaats – het palet is veelgekleurd en voor iedereen is er wel iets te kiezen. Campings in Thüringen bieden zowel recreatie in het bos, alsook recreatie in het water. Kampeer- of camperplaatsen in de omgeving van een stad zitten ook in het ruime aanbod. Vanwege de centrale ligging van Thüringen in het midden van Duitsland, zijn de kampeerplaatsen zeer goed bereikbaar.

Campings in de buurt van Thüringer steden

Campings in de buurt van Thüringer steden

Campings en stedenreizen hoeven geen tegenstelling te zijn. Van kampeerplaats 'Schwanenteich' in Mühlhausen loopt men slechts in enkele minuten tot in de historische oude stad. De kampeerplaats Meiningen ligt aan het rand van de stad en heeft een super uitzicht op de binnenstad van Meinigen. Op slechts 20 minuten loopafstand ligt kampeerplaats 'Unter dem Jenzig' van het hart van de Jenaer binnenstad. Aan de oever van de Werra en meteen naast de historische stadsmuren bevindt zich de kampeerplaats in Themar.

meer
Campings in het Thüringer Wald

Campings in het Thüringer Wald

Het Thüringer Wald telt de mooiste Middelgebergten in Duitsland. Naast de Rennsteig is er meer aan 7000 km goed uitgestippelde wandelwegen met prachtige uitzichten. Voor wie van bossen en wandelen houdt, is het Thüringer Wald de juiste keuze.

meer
Campings aan het stuwmeer van Saale

Campings aan het stuwmeer van Saale

Dat er in Thüringen ook een zee is, is nog een geheimtip. Sinds enige tijd noemt men het gebied om de Hohenwarte en het Bleichloch stuwmeer ook wel de 'Thüringer Zee'. Dit gebied is bij kampeerders bijzonder geliefd, hier wordt het bos op bijzondere wijze met water verbonden.

meer