Deze pagina aanbevelen:

Gefluister in de sneeuw

Het kuuroord Masserberg ligt niet ver van de Rennsteig te midden van het besneeuwde Thüringer Woud. Hier vinden wintersportliefhebbers perfect gemarkeerde loipen en gezellige pleisterplaatsen.

In de winter ligt de sneeuw metershoog in het Thüringer Woud. Het kleine kuuroord Masserberg ligt op 700 tot 800 meter hoogte en is niet ver gelegen van de Rennsteig. Het is dan ook een perfecte overnachtingsplaats voor bijvoorbeeld een langlaufweekend. Verder vinden wintersporters naast gemarkeerde loipen ook ongeveer 70 kilometer geprepareerde skiroutes. Ook heeft Masserberg vele, sneeuwvrij gemaakte winterwandelroutes, hellingen om te rodele, twee liften, de skiarena Heubach en de skilift Masserberg. Of bezoek Trans Thüringia, een internationale wedstrijd voor sledehonden, die jaarlijks wordt georganiseerd.

De piste van de langlaufroute van Friedischshöhe: van hieruit is het eenvoudig naar de bron van de rivier de Werra of restaurant Turmbaude te komen.

Ieder jaar wordt in Masserberg een internationale race voor sledehonden georganiseerd, genaamd Trans Thüringia.

De skilift van het Ski Area Heubach bevindt zich heel dichtbij Masserberg en heeft naast een skischool ook een groot Funpark.

Wandelaars vinden vele sneeuwvrij gemaakte winterwandelroutes rond Masserberg. Meer een langlaufer? Ook hiervoor zijn vele goed gemarkeerde loipen beschikbaar.

Bezoek in de winter het kuur- en ontspanningsoord Masserberg of geniet hier van een langlaufweekend midden in het Thüringer Woud.

Langlaufen in en bij Masserberg

Ervaringsverhaal: Vol enthousiasme start je op je ski’s aan de langlaufroute dwars door een prachtig besneeuwd winterlandschap. We genieten van de heldere, koele lucht en de warmte van het winterzonnetje. Wat ontspannend om alleen het knarsen van de sneeuw te horen!

De langlaufroute in de richting van Friedrichshöhe loopt over bosweggetjes die sneeuwvrij zijn gemaakt. Op deze manier is er niet alleen een route om heen en terug te langlaufen maar kunnen skaters, winterwandelaars en huskysledes de ruimtes tussen beide langlaufsporen gebruiken.

In het restaurant ´Turmbaude Masserberg´ drinken we een kruidenthee en beklimmen we de uitzichtstoren ´Rennsteigswarte´. Hier kun je het Thüringer Woud van bovenaf bewonderen. Op heldere dagen kun je vanaf hier de Coburg Vesting zien liggen.

Genieten op alle mogelijke manieren

De volgende etappe is de bron van de rivier de Werra, die bij het stadje Fehrenbach midden in het bos ontspringt. Op de gezellige zolder van het restaurant ´Zur Werraquelle´ kunnen wintersporters zich warmen aan de warmte van de houtkachels. En om helemaal op krachten te komen, neem je een overheerlijke pastamaaltijd met ham en een verse bessensap.

Is de hele route je simpelweg te ver, dan kun je ook de bus terug naar Masserberg nemen vanuit een van de plaatsen onderweg.

Niet alleen de langlaufroutes en de skipistes zijn gemarkeerd, dit geldt ook voor de winterwandelroutes die uitnodigen om het besneeuwde Thüringer Woud verder te ontdekken.

Ski Area Heubach

Ski Area Heubach

Het Ski Area Heubach bij Masserberg is een ideale ervaring voor de hele familie. Naast een ski- en snowboardschool voor kinderen en volwassenen is er bovendien een moderne dubbele sleeplift met een capaciteit van ongeveer 1000 personen per uur. Wil je op het gebied van wintersporten iets nieuws leren? Dan is het professionele beginnersgebied ideaal. Verder vind je hier het langste Funpark van de regio, de modernste kunstmatige sneeuwvoorzieningen waaronder zes sneeuwkanonnen en regelmatig evenementen die voor veel plezier en afwisseling zorgen.

meer

DSV langlaufregio

Het maakt niet uit of je met de klassieke stijl op de langlaufroutes op pad bent of dat je skate of wandelt, de langlaufsport met alle veelzijdige varianten zorgt niet alleen voor heel veel plezier maar traint ook bijna alle spieren. En het Thüringer Woud met het DSV centrum in Masserberg en vele andere plaatsen biedt optimale mogelijkheden. Midden in het prachtige landschap van het middengebergte zijn er vele aantrekkelijke en goed gemarkeerde routes te vinden. Meer informatie vind je hier.

Opmerkingen